Toch maar....
Door: Mier
Blijf op de hoogte en volg Mier
18 Januari 2012 | Nederland, Vlaardingen
In maart ga ik een weekje richting IJsland in de hoop het Noorderlicht en orka's te zien. Niet echt de moeite misschien om verhalen op te schrijven, maar ik hoop wél de moeite om foto's te plaatsen! ;-)
Ik ga deze reis met Marieke en Lilly maken. Je kent ze vast nog wel van mijn eerdere reizen. Met Marieke was ik in Afrika en Australië en met Lilly (en ma) in Afrika. Nu dus met z'n drietjes de kou in op zoek naar mooie natuur(verschijnselen).
klik op "Profiel" (links bij Menu) voor de reisbeschrijving en linksonder bij "blijf op de hoogte" kun je je aanmelden voor de berichten!
Mier
xxx
NOORDERLICHT
Het poollicht is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer dat bij duisternis kan worden waargenomen. Men ziet het vooral op hoge geografische breedtes en dat betekent dat het verschijnsel vooral 's winters zichtbaar is. Andere namen zijn noorderlicht (aurora borealis) en zuiderlicht (aurora australis). Wanneer het poollicht zich voordoet, zien we vaak een lichte gloed of is het licht zichtbaar als bewegende bogen, stralenbundels of gordijnen van licht.
Het poollicht hangt samen met uitbarstingen op de zon, waarbij grote hoeveelheden geladen deeltjes het heelal ingeslingerd worden. Het aardmagnetisch veld zorgt ervoor dat de deeltjesstroom in de omgeving van de aarde wordt afgebogen en in de buurt van de Noord- en Zuidpool met verhoogde snelheid de atmosfeer binnendringt.
De van de zon afkomstige deeltjes bevatten veel energie, die in de bovenste kilometers van de atmosfeer door botsingen wordt overgedragen op zuurstof- en stikstofatomen. Die energie komt uiteindelijk weer vrij en wordt op 80 tot 1000 kilometer hoogte uitgestraald in de vorm van het kleurrijke poollicht.
19 Januari 2012 - 09:55
Ma, Rosa En Sjakie:
Ziet er weer mooi uit en ik hoop dat jullie het geluk hebben om het Noorderlicht te zien.
Enne.....natuurlijk vast te leggen op de gevoelige plaat !!!!
Veel plezier !!!!!
Ma, Rosa en Sjakie -
23 Januari 2012 - 20:46
San:
ja ja ik ga je weer volgen :-) ik ga duimen voor dat noorderlicht! -
31 Januari 2012 - 13:28
Andere San:
Ik ga ook, volgende week al, had je misschien al van San Graafland gehoord. Ik ben heel benieuwd hoe het wordt! Ik laat het weten hoe het was als ik weer terug ben, dan kun je vast in de stemming komen!
San -
03 Februari 2012 - 07:01
Edwin:
Hoi Miranda,
Leuk, ik ga je weer volgen. En zeker mooie foto's maken......
05 Februari 2012 - 06:33
Marieke:
Leuk!!! Met de temperaturen hier kunnen we alvast goed in de stemming komen ;-). -
22 Februari 2012 - 17:44
Brigitte:
Ha Miranda,
Ik heb je weer gevonden ;-).
We zijn natuurlijk zeer benieuwd, en vinden het leuk om je weer te volgen.
ook groetjes van Berend -
13 Maart 2012 - 15:43
San:
Welkom op IJsland meiden. Ik hoop dat jullie al snel het Noorderlicht gaan zien, dat zou nog mooier zijn, voor de groepsreis begint al de foto's binnen te hebben.
veel plezier!!! -
13 Maart 2012 - 17:06
Lilly:
Nou meiden, jullie zijn al geland in de sneeuw en ik zit nog op mijn werk (ik doe toch wat verkeerd). Ik heb met Mier afgesproken dat ik de zon donderdag meeneem. Volgens mij hebben we dan alle ingredienten voor prachtige foto's van de aurora borealis en de orka's op aaiafstand. Veel plezier en tot donderdag! Dikke zoen Lilly -
13 Maart 2012 - 20:47
Ma:
Hoi hoi,
Ik hoop voor jullie dat het weer een beetje mooier wordt. Je fotoboeken van voorgaande reizen zijn binnen en er moet van IJsland natuurlijk ook weer een mooi boek komen met als klapper "Het Noorderlicht".
Ik hoop echt dat jullie" het licht "gaan zien. Dikke zoen en veel plezier meiden XXX -
14 Maart 2012 - 21:12
Suzanne:
Heb je het licht al gezien? Klinkt wel een beetje raar als ik het zo zeg :-)) -
15 Maart 2012 - 09:42
Wendy,ruud,jordy,lis:
Hoi hoi,wat leuk een reisje voor jou naar Ijsland.Ik hoorde het vanmorgen van Ruud die had vannacht gewerkt en zag op zijn mobiel dat je op vakantie was.Ik hoop zeker dat je een mooie foto kan maken van het noordenlicht.Lisa heeft dit pas op school gehad en vond het erg interessant.Veel plezier en wij volgen je vanuit Spijkcity.Dikke kus.